Ervaring van Johan

Lieve Caroline en Marcel,

Wat fijn om nog even te mailen. In de eerste 4 tot 5 dagen waren de emoties zeer sterk maar daarbij zeer gekanaliseerd tot één thema en ik kreeg door toevallige omstandigheden direct de kans om daar iets mee te doen en heb diverse zaken kunnen blootleggen in gesprekken. Er was veel verwarring in deze eerste paar dagen maar ergens was er het gevoel dat het allemaal klopte waar ik doorheen ben gegaan en vond gaandeweg vertrouwen. Zo heb ik op dit gebied ervaren wat Marcel ook zei, “Ayahuasca geeft je de tools om het leven aan te pakken”.

Er is meer openheid van binnen naar buiten, meer vrijheid daarin zonder een stem die zegt dat ik niet deug daarin, het is alsof de opgeslagen overtuigingen en issues, diep in het onderbewuste naar voren zijn geslingerd waardoor het nu in de praktijk beetgepakt kan worden om ermee te dealen.

Ik voel me over het algemeen rustiger en gecentreerd, ik merk dat vooral buiten en in het bijzijn van andere mensen. Ik had ook vaak het gevoel alsof in tijden van spanning mijn stem werd dichtgeknepen, ook daar zit nu meer ruimte. Wat ikzelf naast dit alles heel bevrijdend vind is dat mijn innerlijke stem, nu mijn eigen stem is geworden. Iemand sprak mij altijd boos toe en erg dichtbij ook. Vrijheid en veel meer liefde naar binnen en ook naar buiten.

Ik merk ook meer creativiteit in het hebben van dromen en gedachten, alles veel meer vanuit het hart.

Veel minder zin in vlees, kijken in het schap naar vlees is echt een andere ervaring. Vooral veel trek in groenten. Er is ook weinig lichamelijke trek in roken meer merk ik. Inzichten blijven komen en ook zijn de interpretaties van hetgeen ik heb gezien in mijn reis met De Moeder nog onderhevig aan meerdere invalshoeken.

Volgende week heb ik weer gesprekken met de psycholoog, dit traject ben ik eind december gestart,  ik ga heel anders plaatsnemen op de stoel daar :).

Veel dank voor alles, veel liefde voor alles.

Ik kom graag nog een keer reizen bij jullie!

Liefs Johan.