Ervaring Nadine

Hallo Marcel en Caroline,

Zondag toen ik wegging, was ik redelijk verward. Ik denk dat ik het allemaal nog even moest laten bezinken en verwerken wat er precies was gebeurd. Ik moest uit mijn hoofd. Niet bedenken wat het allemaal betekende, maar gewoon voelen.

Maandag zat ik op de fiets naar mijn werk en ik realiseerde me dat ik helemaal geen gedachten had. Nul. Het was voor het eerst in jaren stil in mijn hoofd. Wat een verademing was dat! Ik heb afgelopen week gemerkt hoe het is om weer met 1 ding tegelijkertijd bezig te zijn en me daar dan ook op te kunnen focussen. Dat is zo fijn. Ik merk wel dat ik steeds weer wegglij in mijn gedachtentrein, maar ik ben me er nu in ieder geval van bewust en probeer ik er weer uit te gaan.

Ik heb geen onwijze inzichten gekregen, behalve het inzicht dat het ontbreken van inzichten tijdens ‘de reis’ ook iets betekent. Ik ben op de goede weg en voor het eerst sinds lange tijd voelt dat ook zo.

Lichamelijk heb ik wel een redelijk zware week achter de rug. Ik ben bijna iedere dag na iedere maaltijd misselijk geweest. Ook had ik soms momenten dat mijn balans helemaal weg was en het zwart voor mijn ogen werd. Ik weet niet of het een nasleep van de rapé ceremonie was, maar dat had ik niet helemaal voorzien. Sinds zaterdag gaat het weer helemaal goed.

Daarnaast ben ik een emotie-eter. Dit kan twee kanten op slaan. Vorige jaar at ik weinig omdat ik niet goed in mijn vel zat, maar dit jaar ging ik juist veel rotzooi eten. Sinds het weekend heb ik die behoefte echt een heel stuk minder. Ik wil die shit niet meer in mijn lichaam hebben, het voelt verkeerd.

Voor mij is de voornaamste verandering dat ik eindelijk heb kunnen ervaren hoe het is om niet meer de hele tijd in mijn hoofd, maar meer in het hier en nu te leven en ook je omgeving op te merken. Voor mijn gevoel heb ik tijdens het weekend een kaart gekregen waar alle wegen en steden op staan en de volgende stap is om te steden te bezoeken door de verschillende routes te bewandelen. Ook denk ik dat Ayahuasca mij gaandeweg kan leren mijn gedachtentrein vaker stop te zetten of in ieder geval langzamer te laten rijden.

Ik wil jullie nogmaals heel erg bedanken voor het fijne weekend. Naast dat ik onwijs nieuwsgierig was, was ik ook redelijk gespannen toen ik de trap op liep, maar het moment dat ik bij jullie binnenstapte was het goed. Het voelde als thuiskomen en ik heb geen enkel moment meer spanning gevoeld. Het klopte allemaal.

Ik denk dat jullie mij even een niet al te lange tijd weer zullen zien 🙂

Warme groet,
Nadine