Ervaring Maaike

Hoi Caroline en Marcel,

Als allereerst wil ik jullie boven alles ontzettend bedanken voor een liefdevolle en bijzondere ervaring!
Een eerste keer was voor mij best spannend, maar de manier hoe jullie in het weekend met iedereen omgaan, is heel fijn, speciaal en geruststellend. De persoonlijke aandacht en de prachtige muziek tijdens de ceremonies, zorgden voor een hele complete ervaring voor mij.

Ik ging het ayahuasca avontuur in met de intentie om het muurtje om mijn hart iets verder af te breken. Minder na te denken en liever zijn voor mezelf.
De reizen hebben mij laten voelen dat mijn hart niet los zit, met een muurtje erom heen. En voor mijn hoofd en onderbuik gevoel geldt hetzelfde. Het voelt niet meer als losse onderdelen, maar als een groot geheel. Alles in en om mij heen is met elkaar verbonden en kan stromen.
De blokkades die er zitten, voelen niet meer als een muur. Eerder blokkades als stenen in een rivier, waardoor het niet optimaal stroomt om helemaal in verbinding te staan. Een heel dierbaar inzicht, waar ik me steeds meer bewust van ben. Het verklaren loslaten. Ademen en beleven. Wat een mooi proces!

De eerste paar dagen na het weekend kwam het echt binnen. Een aantal dingen, ook blokkades, die voor mij op zijn plek vielen, maakte mij behoorlijk emotioneel.
De grootste verandering is een stuk rust naar mijzelf toe. Niet willen bewijzen naar mezelf of naar anderen. Bijvoorbeeld door het verhaal van het weekend bij jullie zo goed mogelijk te kunnen vertellen aan een ander of zelfs aan mezelf. Ik voelde wel de behoefte om mijn ouders een aantal dingen te vragen, maar het echt verklaren van dingen wat ik eerder heel graag deed, blijft tot nu toe uit (natuurlijk wel een beetje ;))
Wel heel bijzonder, dat dingen die ik gevoeld heb tijdens de reis, die ik niet wist, wel lijken te kloppen.
Ik heb de reizen en belevingen wel allemaal uitgeschreven en vul dat nog steeds aan als er iets terug komt.

Dat na het weekend alle kerstdrukte kwam, was wel even wat heftig, maar ook daar was er ineens een stuk rust in me wat ik eerder niet had.

Ik heb sinds het weekend geen trek meer in koffie, het staat me tegen om het te drinken, terwijl ik voor het weekend meerdere kopjes per dag dronk. Het was niet mijn intentie om daar van af te komen, maar wel een verandering dus.
Dat alles anders gaat dan mijn eigen verwachting komt maar weer eens uit.

Ik wens jullie alvast een heel fijn 2019 en jullie zullen me zeker nog eens weer zien!

Liefs, Maaike