Ervaring Andrea

Hallo Caroline en Marcel,

Nogmaals bedankt voor het prachtige weekend. Jullie liefdevolle ontvangst en goede zorg, het lekkere eten. Het ontbrak aan niets.
Ik kon jullie de volgende dag al een mail sturen over wat het met mij gedaan heeft. Maar wilde er toch een week mee wachten om alles een beetje op een rij te krijgen. Want er is heel veel in beweging gekomen bij mij. Een storm wel te verstaan. De puzzelstukjes vallen een voor een op zijn plaats.
Ayahuasca heeft antwoord gegeven op mijn vraag wat ik hier überhaupt nog doe in deze wereld. Ik heb tijdens mijn reis veel dingen gezien waar ik mee aan de slag ga en ook situaties beleefd waar ik nog vraagtekens bij heb. Het mooie is dat ik er ook met mijn dochter over praten kan. Zij is ook meegereisd alleen op een ander spoor. Zij begrijpt wat ik bedoel.
Bij thuiskomst meteen de Koikarper opgezocht. Betekenis: Rijkdom, Welvaart, Toekomst en liefdevolle relatie. Meer stond er niet bij. Het boek “Luisteren naar dieren” bij de bibliotheek gehaald. Nu sta ik toch al heel dicht bij de natuur. Dieren zijn heilig bij mij. Zelfs een irritante steekmug kan ik nog geen kwaad doen.
In mijn tuin staat een hele dikke hoge Populier. Als ik hem aanraak voel ik de energie door mij heen gaan. Als ik mijn oor tegen zijn stam leg lijkt het net of hij met mij praat.
Mijn lievelingsdier is de zwarte panter, sneeuwuil en als insect de hommel. In het boek meteen de zwarte panter opgezocht. Toen ik dat las kreeg ik toch een huilbui. Zoals hij beschreven wordt, zo ben ik. Zou dat mijn Totemdier zijn? Mijn krachtdier? Mijn sterrenbeeld is stier. Toen ik dat opzocht bleek de bever mijn Totemdier te zijn. Kan mij niet voorstellen dat alle stieren een bever als totemdier hebben.
Twee jaar geleden kreeg ik bezoek van een uil. Ik lag in bed en had het tuimelraam ver open staan. Opeens zat hij daar. Ik kon hem zo aanraken. Een Oehoe. Prachtig dier. Hij bleef ong. een kwartier zitten. Zo had ik ook eens een heel bijenvolk in huis. Die bleven om mij heen zwermen. Het waren er honderden. Zo plotseling als ze er waren waren ze ook weer vertrokken. Zo bijzonder…Nu…Nu vraag ik mij af: Heeft dit iets te betekenen gehad? Een teken?
Wat jij “Marcel” al zei: Na Ayahuasca zal je leven niet meer hetzelfde zijn. Je hebt helemaal gelijk. Je slaat de spijker op zijn kop. Ik ben er nog steeds ondersteboven van. De eerste paar dagen had ik ook het idee dat ik beter kon zien. De kleuren waren duidelijker. Helaas is dat nu weer weg. Was een mooie bijkomstigheid geweest bij mijn slechtziendheid.
Hele stapel boeken nu aan het lezen over Sjamanisme. Het is als thuiskomen. Een warme deken die om mij heen valt. Ik wordt er elke keer weer emotioneel van. Is dit het waar ik onbewust naar op zoek was? Een puzzelstukje?

Ik ben als Jehova’s getuige groot gebracht en daar hoort spiritualiteit niet thuis. Dat is Satan die jou zand in de ogen strooit. Dus dat onderdruk je. Dat bestaat niet. En als je dan al spiritueel gevoelig bent is dat lastig.
Zo had ik als kind al iets met Australië. De Aboriginals fascineerden mij toen al. Dus wie weet was ik dat in mijn vorig leven wel. Ook wist ik al dat ik niet ouder als 60 jaar zou worden. Mijn kinderen willen daar niets van weten. Mijn dochter zegt dat ik dat over mijzelf afroep als ik dat zeg. Het is wel iets dat ik voel. Nu is de dood toch al zo’n beladen onderwerp. iedereen wuift het van zich af. Nu ik mij verdiep in het sjamanisme krijgt het toch een andere betekenis. Misschien sterf ik wel op een andere manier als je de dood interpreteert. Misschien betekent het dat ik mijn huidige leven achter mij laat en op een andere manier ga leven. Dat is dan tussen nu en 2 jaar. In ieder geval moet ik hier wat mee doen. Dat heeft Ayahuasca mij laten zien door al die dieren naar mij toe te sturen.
De zwaluwen die ik zag tijdens mijn reis bevestigden dat ik blijf ronddraaien in oude kwesties. Ik moet er bovenuit stijgen. Verder trekken. Afstand nemen. Net als de kever die ik zag. Die vertelde mij dat het tijd is om een bepaald aspect te laten herrijzen. En ook dat ik het verleden achter mij moet laten. De zebra die mij wilde likken kom ik nergens tegen als totemdier. Jammer.
Het casino en die personen in harlekijnkleren kan ik niet duiden.
Over Bennie, die kat die ik zag wil ik toch nog wat kwijt. Ik zag dat hij dood achterover viel. Net of hij in zijn kop geschoten werd. Deze kat kwam een aantal weken geleden bij ons in de opvang waar ik vrijwilligerswerk doe. Toen ik hem voor het eerst zag schrok ik. Zoals hij mij aankeek. Zo verdrietig. Het leek wel een oude ziel. Het ging mij door merg en been. Mijn collega die er bij kwam staan zei dat ook al. Een oude ziel. Als ik niet al drie katten had had ik hem in huis genomen. Hij heeft nu al een nieuw huisje anders had ik hem erbij genomen nu na mijn Ayahuasca ervaring. Zou het wat betekenen dat hij mijn pad kruiste???? Net als die witte kat?? Ik zie nu alles in een heel ander perspectief. Net of niemand mij iets kan doen. Of er een beschermlaagje om mij heen zit. Moeilijk uit te leggen.
Ze zouden een Ayahuasca weekend in het zorgpakket moeten nemen. Je wordt er zoveel wijzer van als naar het GGZ rennen.  Van de week mijn medicatie naar de apotheek gebracht en meteen vermeldt dat ik geen herhaalrecepten meer hoef.
Dat gaf een heerlijk opgeruimd gevoel. Ik ben van mijn depressie af.
IK LEEF…YES… Dankzij Ayahuasca en jullie liefde. En…………Wij komen weer. Ergens in april.
Lieve groetjes en knuffel voor Max,

Andrea.