Nieuwsbrief september 2016


Beste nieuwsbrieflezers van Home of the Heart,

Terwijl we dit schrijven genieten wij nog na van ons weekend met Ayahuasca. We hebben afgelopen weekend weer prachtige mensen mogen begeleiden op hun reis. Mensen die een innerlijke reis maken op zoek naar heling, inzichten, liefde en groei. We voelen ons dankbaar en gezegend dat we dit werk mogen doen en tevens zijn we dankbaar voor het vertrouwen dat we krijgen.

We krijgen vaak de vraag waarom een weekend doen in plaats van een avond. Wat is het verschil. Een weekend gaat net een stapje verder. De eerste avond is meestal gelijk aan een losse avond met Ayahuasca. Je maakt een start met het reinigingsproces van je ziel. De processen komen op gang en de innerlijke kinderen, die beschadigd zijn tijdens levenservaringen, worden geheeld. Uiteraard zijn er ook inzichten. In een tweede avond zijn we al op een ander niveau met z’n allen dat het makkelijker gaat. Er komen vaak trauma’s naar boven die met een eerste/losse avond nog niet aan bod komen. Zo zijn er inzichten waarom bepaalde patronen in je leven gebeuren en zich steeds herhalen. Maar tevens is een tweede avond een cadeautje voor al het harde werken op de eerste avond. Moeder Ayahuasca nodigt je uit om net een stapje verder te gaan, te kijken, te voelen en te ervaren. Een enorme verbinding is voelbaar in de groep alsof je elkaar al jaren kent. Voor ons is het altijd weer prachtig om al die processen te mogen volgen en te ondersteunen daar waar nodig is. Ondersteuning in de zin van een knuffel, een klankschaal, muziek of gewoon bij iemand zitten tijdens het spugen. Voelen wat iemand op dat moment nodig heeft.

Hier een verslagje van afgelopen weekend. Om een idee te krijgen hoe zo’n weekend verloopt.

Op vrijdagavond druppelt iedereen tussen 19.00 en 19.30 uur binnen. Er staat een kopje thee klaar en iedereen maakt zijn plek klaar in de ceremonieruimte en kleedt zich om. Na een voorstelrondje en het delen van je levenservaringen wordt de ceremonie geopend. We drinken het eerste drankje en daarna spreekt ieder zijn intentie uit. Hierna wordt het tweede drankje gedronken en gaat iedereen liggen. De ceremonie wordt begeleidt door muziek maar er zijn ook stiltes. Het duurt ongeveer 15 tot 30 minuten voordat de Ayahuasca begint te werken. Twee tot twee en een half uur later nemen we de tweede ronde. Tussen het eerste slokje en het tweede slokje is er een korte pauze. We vragen om zoveel mogelijk bij jezelf te blijven en de rust in de groep te bewaren. Sommige mensen zitten nog helemaal in proces van de eerste ronde en dan kan het storend zijn als er gepraat wordt door anderen. Als we merken dat na circa 6 uur het uitgewerkt raakt, wordt de ceremonie gesloten en is het tijd voor fruit en soep. We zetten nog fijne muziek op waar we tijdens het eten nog van na kunnen genieten en anderen nog gaan liggen om hun reis af te maken. Daarna maakt iedereen zich klaar voor de nacht en slapen we een paar uur.

Op zaterdag is er ontbijt en komen er verhalen los. Anders als bij de losse avond, waarbij er tijdens het ontbijt de sharing is, verplaatsen we de sharing naar de warme lunch. Na het ontbijt wordt er opgeruimd en gedoucht. Om half 11 hebben we de No Dimensions meditatie gedaan van Osho. Er wordt gerelaxt op het dakterras in het zonnetje en is het voor de liefhebbers tijd voor het Rapé medicijn. Rapé is een mengeling van Tobacco, Banisteriopsis caapi en allerlei kruiden die met een speciaal pijpje in je neus wordt geblazen. Het duurt ongeveer 10 minuten en heeft als doel het reinigen van de pijnappelklier. Rond 13.30 is het tijd voor de warme lunch en hebben we de sharing van de vorige avond. Ook hierbij komen er weer vele inzichten en emoties los. De sharing is altijd weer een verhelderende ervaring. Als alles weer is opgeruimd is er ruimte om te relaxen. Sommigen gaan een paar uur slapen, anderen gaan naar het bos een wandeling maken met onze hond en voor wie nog geen Rapé heeft gedaan is daar nog tijd voor. Om 6 uur kleedt iedereen zich weer om en doen we een ademoefening ter voorbereiding op de tweede ceremonie avond. Daarna wordt de ceremonie geopend en start de tweede avond. Een avond waarin wordt gehuild, gelachen en genoten. Voor sommige die daar behoefte aan hebben is er een derde ronde. We sluiten altijd af met fruit en soep.

De volgende ochtend zijn er bij die al vroeg op zijn. Er wordt een start gemaakt het opruimen van de ruimte en het ontbijt wordt klaar gemaakt. Nu is de sharing tijdens het ontbijt. Daarna wordt alles schoongemaakt en sluiten we het weekend af in de ruimte met een afscheidsoefening. We maken een groepsfoto en iedereen gaat zijn eigen kant weer op na uitgebreidt afscheid te hebben genomen van elkaar.

Aho

Nieuwsgierig geworden? Een keer per maand organiseren we een weekend. De volgende staat gepland op 28-29-30 oktober. En in november is het in het weekend van 11-12-13 november. Er is plek voor 9 deelnemers. Voor prijzen klik hier voor een link naar de website.

We zijn ook bezig een avond te organiseren waarin we vertellen wat Ayahuasca voor je kan betekenen, waar je vragen kunt stellen en waar je met ons kunt kennismaken. De datum, plaats en tijd zullen we binnenkort laten weten via de nieuwsbrief, website en op Facebook.

Hoop je te mogen ontmoeten en te begeleiden tijdens een van onze ceremonies.

Hartegroet van Caroline en Marcel

Home of the Heart