Nieuwsbrief november 2017


De roep van de kikker

Al lange tijd weet ik dat ik een ceremonie wil doen met Kambo maar het was gewoon nog niet het juiste moment. Een maand geleden verscheen de kikker ineens tijdens een van onze Ayahuasca ceremonies in een visioen. Het was tijd om een afspraak te maken voor een sessie met Kambo. In de weken voorafgaand hield de kikker me behoorlijk bezig in mijn dromen. En op de vrijdag voordat ik Kambo zou gaan doen was hij weer aanwezig in mijn Ayahuasca reis. Ik voelde en doorleefde de kikker. Voelde het pulseren en vibreren in mijn lijf. Ik was één met de kikker.

Afgelopen zondag was het zover. Ik vond het spannend maar was niet echt zenuwachtig. Ik zag vooral op tegen het vele vocht wat gedronken moest worden voordat je Kambo ontvangt. We werden ontvangen door Alani en Mariëtte en waren met 4 deelnemers. Na het openen van de cirkel en het uitspreken van onze intentie was het zover. De dames mochten eerst. Na ongeveer een liter vocht gedronken te hebben begon ik behoorlijk vol te raken. Ik heb er nog een paar glazen in gekregen maar het ging moeizaam. Mariëtte zetten de puntjes, 3 in totaal, waarna de wasachtige substantie werd aangebracht. Binnen een paar minuten begon de rush door mijn lichaam. Mijn hart ging snel kloppen, mijn huid werd helemaal rood, mijn handen zwollen op en een geweldig gebonk en gesuis in mijn hoofd en oren. Vervolgens werden mijn ogen en lippen dik en zwol ik heel langzaam op. Marcel en nog een andere deelnemer zeiden dat ik er ook groen/grijs uitzag.

Gelukkig kwam de purge op gang. Met een enorm geweld komt dat in de emmer terecht. Heel even dacht ik waar ben ik aan begonnen. Ik hoor dat ook vaak mensen zeggen bij onze Ayahuasca ceremonies. Dit doe ik nooit meer! Gelukkig duurt het maar een half uurtje ongeveer.

Na de purge voelde ik me nog steeds beroerd. Nog niet alles was eruit. Ik werd draaierig en moest even gaan liggen. Mijn keel zat ook behoorlijk dicht. Het voelde als een sterf ervaring die ik ook in de Ayahuasca en Rapé nog wel eens ervaar. Na een paar minuten ging het weer en kon ik nog een paar glazen drinken om het laatste eruit te spugen. Ik voelde me meteen een stuk beter. Ben lekker rustig gaan liggen en voelde de rust in mijn lichaam terug komen. Ik kon niet slapen daar was ik veel te helder voor. Maar gewoon lekker liggen en naar de muziek luisteren.

Wat een bijzondere ervaring was het. En ja dit ga ik zeker nog een paar keer doen. Ik voel me heel helder en opgeruimd. Wel sneller moe nog maar ik slaap ook heel diep en voel me ook heel energiek. Op zaterdag 9 december hebben we een Kambo cirkel georganiseerd met aansluitend een Ayahuasca ceremonie. Alani en Mariëtte komen naar Amstelveen om de Kambo te geven en te begeleiden. Wij zullen ze assisteren waar dat nodig is. In de avond nemen wij het over voor de Ayahuasca ceremonie. We hebben plaats voor 10 deelnemers. Omdat Kambo zo reinigend is, ga je al heel schoon de Ayahuasca ceremonie in. Het is natuurlijk ook mogelijk om alleen Kambo te komen doen of alleen Ayahuasca. De Kambo cirkel kost €66,- en de Ayahuasca ceremonie €135,-. De Kambo vindt overdag plaats vanaf 11.00 uur tot ca. 16.00 uur. Om 17.00 uur beginnen we met de Ayahuasca ceremonie die tot in de nacht duurt. De volgende dag hebben we, zoals gewoonlijk, een sharing.

Wat is Kambo?
Kambo is een medicijn afkomstig uit de noordelijke regio van het Amazone gebied. Het is de secretie van de kambo kikker (phyllomedusa bicolor). Het “vuurmedicijn” heeft een krachtige, reinigende werking, niet alleen op het fysieke lichaam, maar ook op het emotionele en spirituele lichaam. Volgens de traditie wordt het gebruikt om Panema (negatieve energie die de mens hindert zichzelf te zijn) te verwijderen. Kambo geeft een boost aan je immuun-systeem, geeft energie, helderheid en daadkracht. Het werkt hart openend en brengt aan de oppervlakte wat gezien wil worden. Veel tradities raden een serie van drie sessies aan.

Kambo en Ayahuasca
Kambo ceremonies worden op zichzelf aangeboden, maar Kambo is ook een prachtige combinatie met Ayahuasca. Door de Kambo voor een Ayahuasca ceremonie te gebruiken wordt er al veel vervuiling (op allerlei niveaus) uit het systeem gewerkt. Ayahuasca kan hierdoor makkelijker en dieper werken en het medicijn kan ook vaak beter vastgehouden worden (wat kan leiden tot minder purgen tijdens de Ayahuasca ceremonie).

Ook graag een keer Kambo en Ayahuasca ervaren. Je kunt je opgeven via info@homeoftheheart.nl

Hartelijke groet Caroline en Marcel