Nieuwsbrief december 2017


Lieve Mensen,

Het einde van het jaar nadert. Tijdens deze laatste weken kijken we even terug op het jaar 2017. Een jaar waarin we 25 losse avonden en 9 weekenden hebben gedaan en natuurlijk 1 Kambo dag. We zijn dankbaar dat we mogen werken met Ayahuasca, dankbaar voor de mensen die zorgen dat dit medicijn hier naartoe wordt gebracht. Dankbaar voor het vertrouwen dat we iedere keer weer krijgen van de deelnemers, die vol overgave aan hun diepe processen werken.

Voor ons een jaar van groei en waarin we zelf ook nog steeds in ontwikkeling zijn. Dit jaar zelf een reis gemaakt bij een bevriende sjamaan in zijn tipi en een reis bij de Shipibo sjamanen uit Peru. Twee zo verschillende manieren van werken.

En dit jaar heeft een nieuw medicijn ons leven verrijkt, Kambo. Wat een krachtig vuurmedicijn is dit. Zo prachtig om de samenwerking van Ayahuasca met Kambo te mogen ervaren. Een nieuwe teacher in ons leven. In de Ayahuasca een hele zachte leermeester en tijdens het ontvangen van Kambo wel even doorbijten/spugen. Al 2 keer blessed with the kiss. Alani en Mariëtte zijn in ons leven gekomen die dit medicijn met ons delen. Twee mensen die o zo verbonden zijn met de Kambo. Ze werken vanuit hun hart met veel respect voor het medicijn en met humor. Ze passen zo binnen onze Home of the Heart.

Maar 2017 is ook een jaar waarin we afscheid hebben moeten nemen van een hele lieve (schoon)vader. We hebben hem tot het laatst toe bij mogen staan. Hij is heel vredig overgegaan zonder enige medicatie. Zo bijzonder om dit proces ook mee te mogen maken. Na zijn overlijden verdriet, verbinding met elkaar en de familie maar ook dankbaar dat we hem hebben gekend. Tot op het laatste moment was hij ontzettend dankbaar voor alles wat hij had en blij met alles en iedereen. Daar kunnen we ook zoveel van leren.

Nog een groot verdriet is tot ons gekomen in oktober/november van dit jaar. Mijn (schoon)vader heeft te horen gekregen dat hij kanker heeft. Helaas zit het door zijn hele lijf en er is niets meer aan te doen. Hij probeert het nog met chemo tot stilstand te brengen en de tijd die hij heeft op te rekken. Een pijnlijk en moeilijk proces.

Maar toch genieten we volop van het leven. Ons gezin met de steeds groter wordende kinderen en die hun pad aan het ontdekken zijn. Prachtig om ze te zien op te groeien.

We kijken uit naar het volgende jaar. We hebben 19 losse avonden, 10 weekenden en 3 Kambo dagen op de agenda staan. Maar nu eerst even genieten van de vakantie.

Rest ons jullie hele fijne feestdagen toe te wensen en een heel mooi 2018. Waarin we iedereen groei en helende processen toewensen waarvan wij getuigen mogen zijn en jullie graag met liefde en vanuit ons hart begeleiden.

Aho.

Liefde en licht, Caroline en Marcel